RYCHLÉ SPOJENÍ HLINÍKOVÝCH PROFILŮ ŘADY 40 a 45


Spojení hliníkových profilů pod pravým úhlem rychle a jednoduše


Spojení profilů nemůže být jednodušší! Našroubujte skrytou spojku do profilu, nasuňte druhý profil, dotáhněte a je spojeno. Stavebnicové profily jsou díky této spojce z oceli připevněny v úhlu 90° pevně a bezpečně.

Bez obrábění profilu – žádné frézování ani vrtání
U verze se samořezným šroubem lze spojku našroubovat přímo do profilu a díky speciálnímu náběhu si šroub sám pevně vyřeže závit. Tento typ je ideální pro lehce a středně zatížené spoje. Skrytá spojka je určená do profilu velikosti 40×40 a to jak typu ITEM (drážka 8), tak 45×45 typu BOSCH (drážka 10). U provedení BOSCH je v balení redukční vložka M12 nebo S12. Oba profily máme standardně v nabídce a skladem.

Chytré řešení pro silné spoje
Skryté spojky se skládají z ocelového těla, šroubu do středu profilu a stahovacího imbusového šroubu. U provedení BOSCH (drážka 10) je v balení přiložena redukční vložka. Středový šroub je k dispozici v metrické nebo samořezné verzi, která nevyžaduje předřezání závitu. Spojku jednoduše našroubujete do hliníkového stavebnicového profilu, poté vložíte do drážky druhého konstrukčního profilu a utažením stahovacího imbusového šroubu pevně dotáhnete. Tento imbusový šroub poté vyvíjí tlak na středový šroub, čímž vzniká pevné spojení pod úhlem 90°.

Jednoduché dotažení
Stahovací imbusový šroub je ve spojce pod úhlem 60°, což umožňuje pohodlné dotažení z vnější strany skryté spojky. Lze jej kdykoliv povolit pomocí imbusového klíče a spojení hliníkových profilů posunout nebo demontovat. Instalace a demontáž je tak hotová v řádu sekund a toto spojení je perfektním řešením pro mobilní konstrukce.

ESD provedení a antirotační ochrana
Spojka je navržena tak, aby po dotažení hliníkové profily držely úhel 90° a neměly tendenci se při zatížení protáčet okolo vlastní osy jako při dotažení obyčejným šroubem. Na ocelovém těle spojky je vroubkování, které se po dotažení zaryje do profilu a tím ještě více zpevní spoj. Navíc tyto vroubky prorazí eloxovanou vrstvu, což vede k bezpečnému provedení ESD, které uzemňuje elektrostatické výboje.

Volná drážka – Volné ruce v designu
Poslední výhodou je volná vnitřní drážka konstrukce. Díky tomu lze vložit jakýkoliv panel ve formátu obdélník nebo čtverec (akrylát, sklo..) bez nutnosti upravovat rohy.


Zajímají Vás podrobnější informace ohledně hliníkových konstrukčních profilů? Nahlédněte do veškerého sortimentu zde nebo kontaktujte našeho obchodního zástupce:

Ing. Martin Těšík
Obchodně-technický zástupce
mtesik@marek.eu
771 172 850

Související produkty

≪ INDUSTRY 4.0Zefektivněte své farmaceutické výrobní stroje ! >