Nejprodávanejší produkty MAREK Industrial za rok 2022

S blížícím se koncem roku 2022, jsme se rozhodli Vám ukázat, které produkty z naší obrovské nabídky patří mezi nejprodávanější a třeba inspirují i Vás a pomůžou při výběru komponent pro Váš projekt. S našimi díly se setkáte v automotive, u kolejových vozidel, při výrobě přípravků pro svařování, ve výrobě vozidel hromadné dopravy, potravinářském a balícím průmyslu, ale i v hobby použití.





Rychlouzávěry DZUS® D8–319–222–190 od Southco patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější řešení pro rychlý a snadný způsob zajištění panelů či dvířek. Toto řešení se osvědčilo i v produkci předních světových strojírenských výrobců napříč průmyslovými odvětvími.






Magnetické uzávěry 02–20–612–10 jsou skvělé pro lehké plechové dveře a skříně, tolerují nesouosost a lze je dokonce použít s nekovovými skříněmi přidáním ocelové destičky.




Pružné opěrky K0315.06 – Pružné opěrky, odpružené šrouby, plungery, červíky s kuličkou a spoustu dalších názvů. Naše pružné opěrky mají spousty jmen a ještě více využití. Zpravidla ale pomáhají při aretaci nebo při opětovném nastavení polohy. Nejprodávanější pružnou opěrkou je standardní provedení z automatové oceli s šestihranem. Dále nabízíme i v nerezovém provedení, s šestihranem a drážkou a s různými silami pružiny.






096556 Matice do T drážek s kuličkou slouží pro vytvoření vnitřního závitu kdekoliv v drážce našich hliníkových konstrukčních systémů. Kulička poté drží matici v drážce i po demontáži prvku a díky tomu je matice vhodná i na konstrukce, které se často převáží nebo se s nimi manipuluje. Máme věrné podoby do stavebnicových systémů typu ITEM i BOSCH, a proto se na nás obrací spoustu zákazníků s těmito levnějšími a funkčně totožnými náhradami.




Pružné opěrky K0333.04 jsou dalším typem odpružených šroubů. Mají široké využití a jejich hladké, nerezové provedení umožňuje jejich použití i v aplikacích s náročnějšími podmínkami. Opěrná kulička je z nerezové oceli anebo z plastu, který zamezí poškození protikusu.






K0317.05 Pružné opěrky s vnitřním šestihranem a tlačným čepem jsou našimi třetími nejprodávanějšími typy pružných opěrek. Tlačný čep zajišťuje větší nosnost ve směru radiálních sil a tím pádem je excelentním pomocníkem, kde je toto vyžadováno.




Kompresní zámky E3–1010–115 – VISE ACTION® jsou klíčovým produktem, který nabízí výrobce Southco. Nabízíme jeho varianty z nerez oceli, zinkové slitiny, a hliníku. V nabídce je široká škála hlav pro ovládání kličkou nebo ruční ovládání. Zejména jsou oblíbené u výrobců strojů a kolejových vozidel, díky odolnosti vůči vibracím a robustní konstrukci.






Šestihranné matice K1145.203 a cel­kově spojovací komponenty včetně šroubů jsou jednou z našich dlouhodobě vyhledávaných kategorií. Hojně využívaným typem jsou šrouby s pojistkou proti otočení a vibracím tzv. Long-lok šrouby.




Univerzální kruhová přísavka 10.01.06.00373 s jed­ním vlnovcem je ideálním poměrem cena/výkon. Díky měkkému těsnícímu okraji se výborně hodí na manipulaci nerovných povrchů břemene jako jsou například trubky. Přísavka FGA s 1,5 vlnovcem a výborně dosedá na břemeno, které má různé výškové nerovnosti a horní tuhá část přísavky poskytuje stabilitu při vysoké akceleraci manipulace. Přísavky FGA jsou k dispozici v rozměrech 2–78mm a materiálech SI, NBR, HT1 a NBR-ESD.


≪ Plošné vakuové uchopovací systémy FXP/FMPSpolupráce Marek.eu s UMPRUM na nové ergonomické pomůcce >