Nejprodávanejší produkty MAREK Industrial za rok 2021

S blížícím se koncem roku 2021, jsme se rozhodli Vám ukázat, které produkty z naší obrovské nabídky patří mezi nejprodávanější a třeba inspirují i Vás a pomůžou při výběru komponent pro Váš projekt. S našimi díly se setkáte v automotive, u kolejových vozidel, při výrobě přípravků pro svařování, ve výrobě vozidel hromadné dopravy, potravinářském a balícím průmyslu, ale i v hobby použití.



Hadice VSL 44–38 PU-DS určená pro vakuum s vnitřním průměrem 38 mm je z materiálu PU, která má uvnitř výztuhu z antistatického drátu. Je naší nejvyužívanější hadicí pro rozvod vakua sortimentu SCHMALZ například z dmychadla SBL do velkoplošného gripperu FMHD.




Pružné opěrky K0315 – Pružné opěrky, odpružené šrouby, plungery, červíky s kuličkou a spoustu dalších názvů. Naše pružné opěrky mají spousty jmen a ještě více využití. Zpravidla ale pomáhají při aretaci nebo při opětovném nastavení polohy. Nejprodávanější pružnou opěrkou je standardní provedení z automatové oceli s šestihranem. Dále nabízíme i v nerezovém provedení, s šestihranem a drážkou a s různými silami pružiny.





C5–11 kompresní pákové uzávěry patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější průmyslový uzávěr. Robustní konstrukce a nízký profil jsou oblíbené zejména mezi výrobci nástaveb pro užitková, armádní i terénní vozidla. V nabídce je s cylindrickým zámkem nebo bez zámku, jako příslušenství lze dokoupit gumový kryt jako ochranu proti nečistotám a vlhkosti.





Čtvrtotáčkové kompresní zámky E3–1010 jsou klíčovým produktem, který nabízí výrobce Southco. Nabízíme jeho varianty z nerez oceli, zinkové slitiny, a hliníku. V nabídce je široká škála hlav pro ovládání kličkou nebo ruční ovládání. Zejména jsou oblíbené u výrobců strojů a kolejových vozidel, díky odolnosti vůči vibracím a robustní konstrukci.






Kladívkové matice 096H08, T-matice, matice do drážky. Názvů je hodně, ale použití jen jedno – naše matice jsou určeny do hliníkových konstrukčních profilů a jednoduše v nich vytvoří závit a umožní montáž jakéhokoliv prvku. Jsou vyrobeny tak, aby šly vložit skrz drážku, a jejich elipsovitý tvar jim umožní otočit se v drážce do 90°, čímž je zajištěna plná funkčnost. Splňují požadavky ESD a nabízíme je i v provedení z nerezové oceli.



Pružné opěrky K0333 jsou dalším typem odpružených šroubů. Mají široké využití a jejich hladké, nerezové provedení umožňuje jejich použití i v aplikacích s náročnějšími podmínkami. Opěrná kulička je z nerezové oceli anebo z plastu, který zamezí poškození protikusu.




Univerzální kruhová přísavka 10.01.06.00373 s jed­ním vlnovcem je ideálním poměrem cena/výkon. Díky měkkému těsnícímu okraji se výborně hodí na manipulaci nerovných povrchů břemene jako jsou například trubky. Přísavka FGA s 1,5 vlnovcem a výborně dosedá na břemeno, které má různé výškové nerovnosti a horní tuhá část přísavky poskytuje stabilitu při vysoké akceleraci manipulace. Přísavky FGA jsou k dispozici v rozměrech 2–78mm a materiálech SI, NBR, HT1 a NBR-ESD.




Vrtací pouzdra DIN 179 a DIN 172 jsou naším dlouhodobě nejprodávanějším produktem. Pro přesné a opakované vrtání je třeba buď drahý stroj anebo použití vrtacích pouzder. Jsou zakaleny a tvrzeny na 740 HV a poté ještě broušeny s přesností n6, které umožňuje jejich zalisování do díry s tolerancí H7. V nabídce máme i provedení s límcem, kde zalisování není nutné a pouzdra pro prakticky všechny velikosti vrtáků.




Křídlové ovládací matice K0274 a další kolečka a ovládací prvky pomohou tam, kde je nutné rychle a efektivně upínat nebo často povolovat a utahovat. Křídlové ovládací matice nabízejí nejergonomičtější a nejefektivnější použití s bezpečným úchopem. Široká nabídka vnitřních a vnějších závitů s různými délkami a výběr 4 barev dělají z tohoto produktu jeden z našich nejprodávanějších.


Související produkty

≪ Spolupráce Marek.eu s UMPRUM na nové ergonomické pomůcceRychlá změna z pevného stolu na pojízdný vozík! >