MI transport – nová pojezdová kolečka




Již přes 30 let jsme Vaším stabilním partnerem při dodávkách průmyslových komponent v Česku a na Slovensku. Jsme hrdí na to, že můžeme našim zákazníkům nabídnout více než 300 000 komponent od 20 renomovaných evropských výrobců.

Náš široký sortiment nově doplňujeme o pojezdová kolečka MI Transport pro efektivní manipulaci a přepravu nákladů. Vyberte si z nabídky koleček od standardních řad přístrojových koleček, přes designová kolečka pro nábytek až po těžkotonážní kolečka pro nejnáročnější aplikace.

Veškerý sortiment MI Transport dodáváme od 1ks a rádi Vám nabídneme individuální ceny pro sériové odběry.

Naše pojezdová kolečka MI Transport nejsou pouze výrobkem, jsou investicí do efektivity, bezpečnosti a dlouhodobého úspěchu vaší průmyslové činnosti. Seznamte se s novým standardem v manipulaci nákladů a zlepšete své interní procesy s našimi kvalitními a inovativními produkty za příjemnou cenu.




Objednejte si katalog MI Transport zdarma



Výhody nových koleček MI Transport:

  • Efektivní manipulace a pohyb nákladů
  • Rychlejší a jednodušší operace
  • Estetika a variabilita
  • Široká škála provedení:
    • Standardní pojezdová kolečka s brzdou i bez.
    • Bantamová kola
    • Otočná kolečka
    • Pevná kolečka
    • Přístrojová kolečka
    • Těžkotonážní kolečka
    • Transportní kolečka
    • Zvedací kolečka s patkou
    • Speciální provedení
    • Designová nábytková kolečka
  • Různé materiály běhounů a přírub:
    • Běhouny
      • Plastové, gumové, pogumované
    • Příruby
      • Plastové, ocelové, nerezové, litinové



Přístrojová kolečka

Přístrojová kolečka jsou nejlepší volbou při přesunu lehkých až středně těžkých zařízení a přístrojů v průmyslu nebo interní logistice. Přístrojová kolečka mohou být v pevné (neotočné) vidlici, v otočné vidlici, v otočné vidlici s brzdou, s jednoduchým nebo dvouřadým kuličkovým věncem v horní části vidlice nebo jako zdvojená kola.

Provedení běhounu:

  • Ocelová vidlice, gumový nebo plastový běhoun
  • Nerezová vidlice, gumový nebo plastový běhoun
  • Plastová vidlice, gumový běhoun



Transportní kolečka

Extrémní výdrž, hladká přeprava a skvělé výsledky. Transportní kolečka se používají především při přemísťování transportních regálů, přepravních boxů, krabic, kontejnerů nebo různých komponent, a to hlavně ve výrobních a montážních provozech. Musí splňovat nejrůznější požadavky, jako například odolnost vůči vysokým teplotám, chemikáliím nebo musí chránit před vibracemi přepravovaný materiál, jako je sklo nebo desky s plošnými spoji. Transportní kolečka nabízíme jak v pevných, tak i v otočných variantách.


 

Těžkotonážní kolečka

Extra těžké náklady potřebují pro bezpečný a spolehlivý přesun mimořádně pevnou konstrukci. Tento požadavek splňujeme nejen širokou škálou těžkotonážních kol, ale řadou s vidlicemi ze svařované oceli, kde máme rekordmana s nosností až 7500 kg na jedno kolečko. Jednotlivé části vidlice jsou vylisované ze silnostěnné oceli a trvale spojené komplexním svařovacím procesem. Kolečka pro vysoké zatížení se používají například pod průmyslovými vozíky, eskalátory, manipulačními či dopravními zařízeními. Důležitá je nejen jejich dynamická nosnost, ale také rychlost, při jaké jsou těžká břemena přepravovaná. Velmi vysoké požadavky na tyto kolečka jdou ruku v ruce s jejich extrémní pevností a minimálním opotřebením.



 

Nábytková a designová kolečka


Vzhled a funkčnost. Nikde jinde nehrají obě tyto vlastnosti tak důležitou roli jako u nábytkovýchdesignových koleček. Ať už se jedná o klasická kolečka pro židle, nebo ultramoderní kolečka s poutavým designem, např. z naší řady používající technologii kuličkového věnce nebo kolečka ve vintage stylu. Ale i funkčnost musí být dokonalá, protože nábytek je extrémně namáhán. Běhoun je nutno vybrat podle typu podlahy, brzda koleček u kancelářských židlí se musí aktivovat zatížením, i ta „filigránsky“ provedená kolečka musí mít odpovídající nosnost.




 

Stavitelná kolečka a brzdící patky

Zdvihací kolečka plní funkci stavěcí nohy a pojezdového kolečka dohromady. Jednoduše přesunete náklad a poté pomocí ráčny nebo zvedací pátky kolečko zvednete na patku, čímž zamezíte pohyb celého nákladu a díky nivelaci můžete celou konstrukci i dokonale vyrovnat. Zdvihací kola jsou dokonalým řešením pro mobilní zařízení, přepravní jednotky a stroje, které se často přemisťují a poté odstavují na zvoleném místě. Často se používají pro strojírenské aplikace, jako jsou balicí stroje, soustruhy a laboratorní zařízení. Stejné kolečko lze použít jak k uvedení do pohybu, tak k zajištění na jiném místě. Obvykle není dostatek místa pro použití vyrovnávacích nožiček vedle koleček a proto byly obě funkce ve vyrovnávacím kolečku sloučeny. Některá z těchto koleček jsou vhodná pro snížení rizika převrácení vysokého a těžkého nábytku nebo strojů v důsledku vysokého těžiště. Proto se často používají pro serverové racky nebo rozvaděče.

 

Nafukovací kolečka a bantamová kola



Nafukovací kola jsou skvělou volbou pro vozíky, rudly nebo zahradní kolečka. Kolečka nabízíme s dofukovací duší, kterou si nahustíte dle potřeby a požadavků. Vnitřní části bantamových kol lze volit buď jako obyčejnou průchozí díru nebo vylepšenou variantu s jehlovým nebo kluzným ložiskem pro co nejmenší odpor při otáčení.




 

Plná kola

Ultimátním řešením pro náročné aplikace, kde hrozí propíchnutí pneumatiky, jsou plná kola z polyuretanu. Díky vylisovanému vzorku jsou k nepoznání od nafukovacích kol.

 

Speciální kola




Dále nabízíme kolečka pro pekárnyextrémní tepelnou odolností, kolečka pro leteckou přepravu, stavební oploceníspeciální kolečka pro různé činnosti.






Pokud byste v našem širokém sortimentu nenalezli pojezdové kolečko přesně pro Váš projekt, neváhejte nám dát vědět Vaše požadavky a společně nalezneme řešení.





 

Objednat katalog MI Transport zdarma






Vážení zákazníci, informujeme vás v souladu s nařízením EU, že poskytnuté informace nejsou námi dále nijak používány ani uschovány a slouží pouze pro vyřízení této žádosti. Více informací ZDE.

Stavitelné nohy a nožky – Jak vybrat ty správné? >